Image No Description

Kom godt i gang med din nye pensionsordning

Din nye pensionsordning indeholder både opsparing til pension og en række forsikringer. Få gode råd til, hvordan du får mest ud af den.

Er du ny i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger? Så vil du få et brev fra os, når vi modtager første indbetaling fra din nye arbejdsgiver. Samtidig med brevet vil du kunne logge dig på pjdpension.dk for første gang og få et overblik over de dækninger, der er på din nye ordning.

Når du er logget på, skal du som det første taste din e-mail-adresse, så vi kan sende dig en besked, når der er nyt i din digitale postkasse. Du kan ellers gå glip af vigtige informationer.

Er du optaget i pensionsordningen efter 1. januar 2021 placeres din opsparing i en årgangspulje - læs mere om puljerne her.

Du skal tage stilling til tre vigtige spørgsmål:

1. Passer ordningen til netop dit liv?

Din nye pensionsordning kan tilpasses netop dine behov. Du kan fx vælge en større udbetaling ved sygdom eller død – det kan være en fordel, mens børnene er små. Du kan også tilpasse pensionsopsparingen til dine behov ved pensionering. Mulighederne er mange.

Læs mere

2. Er de rette personer sikret, hvis du dør?

Dine efterladte kan få udbetalt forsikringer fra din pensionsordning, hvis du dør. I din pensionsordning er der forsikringer, der bliver udbetalt til dine efterladte, hvis du dør. Det er vigtigt, at du tager stilling, hvem der skal have pengene fra ordningen. Du kan selv vælge, hvem der skal have udbetalt pengene.
Læs mere om begunstigelse og nærmeste pårørende.

3. Vil du samle dine pensioner og spare omkostninger?

Har du andre pensionsopsparinger anbefaler vi, at du samler dem hos os. Så betaler du kun omkostninger ét sted - det giver i sidste ende mere i opsparing til dig. Er pensionerne samlet, får du også et bedre overblik. Hos Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger har vi historisk skabt gode afkast og har lave omkostninger. Vi har ingen aktionærer, der skal tjene på ordningerne – overskud går til medlemmerne.

Er du i tvivl om, hvor du har dine tidligere pensionsordninger, kan du logge dig på pensionsinfo.dk og få et overblik over, hvilke pensioner du har.

Læs mere om at samle pensioner. Vil du have hjælp til at samle pensioner, kan du også ringe til os.

Periode med nedsatte dækninger

Når du bliver optaget i pensionsordningen, er du som hovedregel omfattet af karens. Karens er en periode, hvor du har nedsatte dækninger.

Dine udbetalinger er nedsat, hvis:

  • der - fra du blev optaget i pensionsordningen - er indbetalt i kortere tid end karensperioden og
  • der er direkte eller indirekte sammenhæng mellem den sygdom, som du søger dækning for - til sygdom før du blev optaget i pensionsordningen.

Karensperioden er 6 måneder, når du er obligatorisk medlem af pensionskassen. Det vil sige medlem efter en kollektiv overenskomst eller aftale. Karensperioden er 24 måneder, hvis du er privatansat uden obligatorisk medlemskab af pensionskassen. Herefter er du dækket fuldt ud.

I alle andre tilfælde skal du give tilfredsstillende helbredsoplysninger for at blive optaget i pensionsordningen.

Flere vigtige spørgsmål, når du er ny kunde

Her finder du svar på spørgsmål om ansættelse i fleksjob, ratepension, dine vilkår for pensionsordningen og omkostninger.

Læs mere