Arrow Left
Magasin

Pension – også for de unge

Vi holdt for nylig generalforsamling med god opbakning og debat om fremtidens velfærd og investeringer. Vi drøftede resultaterne fra 2016 og vedtog årsrapporten. Det er sådan noget, man skal gøre på en generalforsamling.

2016 var et temmelig dramatisk år både politisk og økonomisk med mange forandringer, men det endte med at blive et rigtig godt investeringsår for pensionskassen. Lige knap en mia. kr. beløb det samlede afkast sig til. Dobbelt så højt som året før.

Og det svarer til et afkast på 7,9 % i 2016. Man kan også vise afkastet på en anden måde – på fem år er 100 kr. blevet til 153 kr. Det er bedre, end det generelle markedsafkast i alle fem år.

82 medlemmer havde meldt sig til generalforsamlingen. Det er vi glade for og viser en interesse for pensionskassen og pension generelt. Man må dog sige, at der ikke var mange unge iblandt. Det tænker jeg lidt over, hvad vi kan gøre ved. For pension er også for de unge. Og de unge interesserer sig faktisk for pension. Vi har nemlig kigget dem lidt i kortene og afkodet deres holdninger, og de gør sig temmelig modne overvejelser i en ung alder ifølge en ny undersøgelse af unges forhold til pension- og boligøkonomi, som analysefirmaet Epinion har gennemført blandt 1.872 unge mellem 20 og 35 år. Halvdelen er enten medlem af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, Arkitekternes Pensionskasse eller Sampension.

Undersøgelsen viser mange interessante ting om de unge. Ikke mindst om pension. Kommer man på arbejdsmarkedet, støder man tidligt på en pensionsopsparing. De unge i undersøgelsen er i gennemsnit kun knap 23 år, når de første gang indbetaler til en pensionsopsparing. Og de ved, at den er vigtig og sætter pris på det sikkerhedsnet, som en pensionsordning spænder ud under familien med gode forsikringer. Hele 59 % af de unge, der sparer op til pension, finder, at en pensionsopsparing via jobbet er den vigtigste grundsten i deres økonomi, når de bliver gamle. For unge generelt er dette tal 37 %.

Så pension er definitivt også for de unge.

Med venlig hilsen
Erik Bisgaard Madsen