Generalforsamling arkiv
Her kan du finde forretningsordenen for afvikling af pensionskassens generalforsamling og materiale fra tidligere generalforsamlinger.
Her kan du finde forretningsordenen for afvikling af pensionskassens generalforsamling og materiale fra tidligere generalforsamlinger.
Pensionskassen har afholdt ordinær generalforsamling den 25. april 2022.
Læs referatet fra generalforsamlingen her
Du kan her på siden finde materiale, der blev behandlet på generalforsamlingen.
Pensionskassen har afholdt urafstemning om bestyrelsesvalget frem til den 1. juni 2022 kl. 12.00, hvor der skulle vælges to medlemmer til bestyrelsen.
I Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger skulle der vælges to medlemmer til bestyrelsen for en 3-årig periode.
På generalforsamlingen den 25. april 2022 var der tre kandidater, der stillede op til de ledige bestyrelsesposter, hvorfor valget skulle afgøres ved urafstemning blandt pensionskassens medlemmer.
8,8 % af medlemmerne deltog i afstemningen, og de i alt 1.660 stemmer fordelte sig således:
Det betyder, at Johannes Elbæk og Lise Lykke Steffensen er valgt til bestyrelsen for Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.
Bestyrelsen består af følgende medlemmer:
Formand Erik Bisgaard Madsen er fratrådt
Pensionskassen har afhold ordinær generalforsamling den 12. april 2021.
På grund af covid-19 var generalforsamlingen online. Du kan her på siden finde materialer, der blev behandlet på generalforsamlingen.
Læs artiklen om "Stort ja til tilbud om ny pensionsordning"
Pensionskassen vil give flere medlemmer mulighed for at vælge en ny og mere moderne pensionsordning. På generalforsamlingen i 2021 blev det besluttet, at den ny ordning skal tilbydes til eksisterende medlemmer af pensionskassen.
Læs mere om den nye ordning.
Vidste du, at vi i pensionskassen har reduceret aktiernes klimaaftryk med 42 pct. over de sidste to år? Eller at mængden af grønne investeringer blev øget med 29 pct. i andet halvår af 2020?
Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger afholdte ordinær generalforsamling den 22. juni 2020. Du kan her på siden finde de materialer, der blev brugt til generalforsamlingen. På generalforsamlingen blev det blandt andet besluttet at nye medlemmer skal have en ny pensionsordning med markedsrente. Formanden fortalte også om planerne for at tilbyde øvrige medlemmer af pensionskassen en ordning med markedsrente - læs mere om dette i artiklen "Nej til kollektiv overgang til ny pensionsordning".
Læs referat af generalforsamling 2020. (PDF)
Pensionskassen afholdte ordinær generalforsamling den 8. april 2019 i Hellerup
Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger afholdte ordinær generalforsamling den 8. april 2019.
Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger er en ansvarlig investor. Gennem Sampension-fællesskabet følger vi investeringerne tæt for at sikre at de lever op til vores politikker og de holdninger og værdier, som medlemmer har til ansvarlighed og bæredygtighed.
Vil du vide mere om hvordan Sampension-fællesskabet arbejder med ansvarlige investeringer, kan du læse mere i Rapporten: Ansvarlige Investeringer - aktivt ejerskab og dialog (ESG-rapport 2018)
Genvalg til bestyrelsen
På generalforsamlingen i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger (PJD) den 8. april stillede tre kandidater op til de to ledige bestyrelsesmandater. Derfor blev valget i henhold til bestyrelsens vedtægter sendt til urafstemning i perioden 1– 19. maj 2019 blandt alle medlemmer.
Valget stod mellem Erik Bisgaard Madsen og Johannes Elbæk, der begge var indstillet af bestyrelsen, samt Lars M. Petersen, der var indstillet af medlemmerne af pensionskassen. Da de i alt 1748 stemmer var gjort op, fordelte de sig således:
Det betød, at Erik Bisgaard Madsen og Johannes Elbæk blev genvalgt til bestyrelsen for PJD.
Generalforsamlingen blev afholdt den 9. april 2018 i Aarhus.
På generalforsamlingen blev årsrapporten for 2017 godkendt.
Referat fra generalforsamlingen 2018
Du vil modtage yderlige information i den digitale postkasse, når der holdes urafstemning om bestyrelsesposter.
Ultimo april 2018 vil du her på siden finde et referat fra generalforsamlingen.
Den 22. maj 2018 kl. 12:00 blev der lukket for modtagelsen af stemmer i forbindelse med valg af bestyrelsesmedlemmer.
Medlemmerne af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger har skullet vælge to medlemmer til bestyrelsen for en 3-årig periode. Valget er afsluttet og stemmerne talt op. Pensionskassen har 9.630 medlemmer, og i alt har 1.223 medlemmer stemt, hvilket gav en stemmeprocent på 11,7 %.
Følgende kandidater blev valgt til bestyrelsen:
Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger afholdte ordinær generalforsamling den 3. april 2017 kl. 17.
Alle materialer fra generalforsamlingen finder du nedenfor.
Referat af generalforsamling 2017 (pdf))
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Generalforsamlingen 2016 blev holdt den 4. april kl. 16.30 på First Hotel Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup.
Formalia:
Fuldmagt til tredjemand (pdf)
Fuldmagt til bestyrelsen (pdf)
Instruktionsfuldmagt (pdf)
Regler & Paragraffer med vedtægter og pensionsregulativ (pdf)
Relevante dokumenter:
Årsrapport 2015 (pdf)
Din pension 2015 (pdf)
Indkaldelse til generalforsamling med dagsorden (pdf)
Uforkortede forslag fra bestyrelse og medlemmer(pdf)
Rapport om ansvarlige investeringer (pdf)
Bestyrelsens politik for helbredsbetingede ydelser (pdf)
Referat 2016 (pdf)
Præsentation fra generalforsamlingen 2016 (pdf)
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Generalforsamling 2015 blev holdt 13. april 2015 kl. 16.30 på Koldkærgård Konferencecenter, Agro Food Park 10, Århus N.
Deadline for medlemsforslag var 2. marts 2015.
Formalia:
Fuldmagt til tredjemand (pdf)
Fuldmagt til bestyrelsen (pdf)
Instruktionsfuldmagt (pdf)
Regler & Paragraffer med vedtægt og pensionsregulativ (pdf)
Relevante dokumenter:
Årsrapport 2014 (pdf) (sendes til alle, der melder sig til generalforsamlingen)
Din pension 2014 (pdf)
Indkaldelse til generalforsamling med dagsorden (pdf)
Uforkortede forslag fra bestyrelse og medlemmer (pdf)
Rapport om ansvarlige investeringer 2014 (pdf)
Bestyrelsens politik for helbredsbetingede ydelser (pdf)
Præsentation fra Generalforsamling 2015
Referat af Generalforsamling 2015
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Dette års generalforsamling bliver afholdt 28. april 2014 i København. Generalforsamlingen starter kl. 17.00 og adressen er Radisson Blu Falconer, Falkoner alle 9, 2000 Frederiksberg.
Fik du ikke tilmeldt dig online, kan du fortsat møde op på generalforsamlingen, men du får ikke tilsendt materiale i forvejen.
Formalia
Annonce i Jord & Viden (pdf)
Fuldmagtsblanket (pdf)
Invitation med dagsorden (pdf)
Regler & Paragraffer (pdf)
Relevante dokumenter
Rapport om ansvarlige investeringer 2013 (pdf)
Årsrapport 2013 (pdf) (sendes til alle, der melder sig til generalforsamlingen)
Under bestyrelsens beretning vil formand Erik Bisgaard Madsen kort redegøre for pensionskassens holdning til Stranded Assets i relation til debatten i medierne om fossile brændstoffer. Du kan her læse bestyrelsens redegørelser:
Stranded Assets – kort redegørelse (pdf)
Stranded Assets – lang redegørelse (pdf)
Præsentation fra generalforsamlingen 2014
Referat af generalforsamlingen 2014
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Dette års generalforsamling blev afholdt den 29. april 2013 på Radisson Blu, Falkoner Alle 9, 2000 Frederiksberg.
Deadline for medlemsforslag var 18. marts 2013 jf. vedtægtens § 4, stk. 4.
Annonce i Jord & Viden og Dansk Veterinær Tidsskrift (pdf)
Dagsorden og forslag sendes til alle medlemmer (pdf)
Forkortet udgave af Årsrapport 2012 sendes til alle medlemmer (pdf)
Årsrapport 2012 sendes til alle, der melder sig til generalforsamlingen (pdf)
Uforkortede forslag sendes til alle, der melder sig til generalforsamlingen (pdf)
Fuldmagtsblanket (pdf)
Skabelon til medlemsforslag til generalforsamlingen (deadline for medlemsforslag var 18. marts jf. vedtægtens § 4 stk. 4).
Vedtægten findes i Regler & Paragraffer
Præsentation fra Generalforsamlingen 2013 (pdf)
Referat fra Generalforsamlingen 2013 (pdf)
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Her kan du læse og downloade dokumenter, som er relevante for generalforsamlingen 2012. Den finder sted 25. april 2012, kl. 17.00 på Radisson BLU Falconer Hotel & Conference Centre, Falkoner Alle 9, 2000 Frederiksberg.
Deadline for medlemsforslag er 14. marts jf. vedtægtens § 4, stk. 4. Vedtægten findes i Regler & Paragraffer (pdf).
Annonce med dagsorden - bringes i Jord&Viden, Dansk Veterinærtidsskrift samt FLIK's nyhedsbrev
Indkaldelse - sendes til alle medlemmer med posten
Årsrapport 2011
Referat for generalforsamlingen 2011
Lønpolitik for 2012
Fuldmagtsblanket inkl. vejledning
Power Point præsentation fra generalforsamlingen
Referat fra generalforsamlingen 2012
- for afvikling af pensionskassens generalforsamling
Annoncering af, indkaldelse til og dagsorden for generalforsamling
§ 1. I det omfang det er muligt, annonceres tidspunktet for afholdelse af generalforsamling mindst 2 måneder før afholdelsen på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Indkaldelse til generalforsamling sker ved skriftlig indkaldelse til hvert medlem samt ved bekendtgørelse i organisationernes blade. Indkaldelsen til generalforsamling skal indeholde dagsordenen for mødet. Det skal af dagsordenen klart fremgå, hvad der forelægges til generalforsamlingens behandling og beslutning. Såfremt forslag til vedtægts- eller regulativændringer skal behandles på generalforsamlingen, skal forslagets væsentligste indhold angives i indkaldelsen. I øvrigt informeres om § 2, stk. 1.
§ 2. Dagsordenen til en generalforsamling skal senest 2 uger før generalforsamlingen sammen med de fuldstændige forslag og, for den ordinære generalforsamlings vedkommende, tillige med årsrapport og revisionspåtegning, fremlægges til eftersyn på pensionskassen kontor. Dette vil ligeledes være tilgængeligt på pensionskassens hjemmeside.
Stk. 2. Uanset stk. 1 kan medlemmet også rekvirere materialet i pensionskassen.
§ 3. Forslag fra medlemmerne skal indleveres skriftligt og med forslagsstillerens navn samt være pensionskassen i hænde senest 6 uger før generalforsamlingen.
Stk. 2. Senest 3 dage før generalforsamlingen skal medlemmer, der forelægger forslag, indsende eventuelle overheads eller anden teknisk støtte for forelæggelsen til pensionskassen. Andet materiale skal indgå i det i stk. 1 nævnte materiale.
§ 4. Medlemmer kan ved indsendelse af et forslag efter § 3, stk. 1, til pensionskassen senest 8 uger før generalforsamlingen, anmode bestyrelsen om at gennemføre en legalitetskontrol af forslaget, samt så vidt muligt en vurdering af konsekvenserne af forslaget.
Stk. 2. Bestyrelsen meddeler herefter medlemmet sine bemærkninger til det fremsendte forslag, og forslagsstilleren kan derefter senest 6 uger før generalforsamlingen, jf. § 3, stk. 1, fremsende et revideret forslag til bestyrelsen eller tilbagekalde forslaget, der ellers vil blive optaget på dagsordenen som oprindelig foreslået.
Generalforsamlingens afvikling
§ 5. Generalforsamlingen begynder uden hensyntagen til antal fremmødte medlemmer.
§ 6. Afviklingen af generalforsamlingen forestås af dirigenten, der tillige leder debatten ved de enkelte dagsordenspunkter, herunder om beretning, regnskab og eventuelle forslag.
Stk. 2. Medlemmer, der ønsker at ytre sig i form af indlæg eller kommentarer, skal af hensyn til referatet præsentere sig overfor dirigenten. Indlæg af længere varighed (10 minutter eller mere) skal skriftligt adviseres over for pensionskassen senest 3 dage før generalforsamlingen af hensyn til planlægningen. Eventuelle overheads eller anden teknisk støtte, der skal ledsage indlægget, skal være pensionskassen i hænde senest 3 dage før generalforsamlingen. Indtegning af øvrige talere med indlæg under 10 min. skal ske skriftligt og kan først ske, når det pågældende punkt på dagsordenen er åbnet.
Stk. 3. Dirigenten kan stille forslag om diskussionernes afslutning straks eller med de indtegnede talere.
Stk. 4. De indtegnede talere får som udgangspunkt ordet i den rækkefølge, de er indtegnet. Dirigenten kan dog beslutte en anden rækkefølge med henblik på at få en samlet debat om et emne. Dirigenten kan derudover give mulighed for korte bemærkninger.
Afstemning
§ 7. Dirigenten afgør efter vedtægten og almindelige forenings- og selskabsretlige regler hvordan der skal stemmes og afstemningsmåde.
Stk. 2. Skønner dirigenten, at der er flertal for et foreliggende forslag, forespørger han/hun, om der ønskes afstemning. Såfremt dette ikke er tilfældet, erklæres forslaget efter en kort pause for vedtaget uden afstemning.
Stk. 3. Er der stillet flere forslag til samme sag, sættes alle forslag under afstemning. De to forslag, der har fået flest stemmer, sættes under fornyet afstemning.
Stk. 4. Afgørelser træffes ved almindelig stemmeflertal, bortset fra afgørelser om vedtægts- og regulativændringer og pensionskassens opløsning, jf. vedtægterne. Står stemmerne lige, bortfalder forslaget.
Stk. 5. Afstemningen kan ske ved håndsoprækning eller skriftligt. Såfremt mindst 3 medlemmer anmoder derom, skal afstemningen foretages skriftligt.
Stk. 6. Instruktionsfuldmagter til bestyrelsen anvendes i overensstemmelse med sit indhold. Hvis der fremsættes nye forslag til afstemning, herunder ændringsforslag eller personforslag, der ikke fremgår af dagsordenen, vil bestyrelsen stemme på fuldmagtsgivers vegne efter dens bedste overbevisning, idet bestyrelsen i samråd med dirigenten vil vurdere, hvad fuldmagtsgiver kunne tænkes at stemme ved et ændringsforslag. I den udstrækning en fuldmagtsgiver ikke med en vis sikkerhed kan antages at ville stemme på en bestemt måde, vil fuldmagten ikke blive benyttet til den pågældende afstemning.
Generalforsamlingsprotokol
§ 8. Pensionskassen udarbejder et referat fra generalforsamlingen, der underskrives af dirigenten. Generalforsamlingsprotokollen eller en bekræftet udskrift af denne vil være tilgængeligt på pensionskassens kontor og hjemmeside senest 14 dage efter generalforsamlingens afholdelse.
Pressens adgang til generalforsamlingen
§ 9. Pensionskassens generalforsamlinger er åbne for pressen.
Stk. 2. Journalister, fotografer og andre repræsentanter for pressen, der ønsker at referere eller fotografere begivenheden med henblik på offentliggørelse, skal akkrediteres ved henvendelse til pensionskassens administration forud for generalforsamlingen. Generalforsamlingen må ikke optages hverken på lyd- eller billedmedie. Der må ikke anvendes blitz eller lignende. Pressens repræsentanter skal i øvrigt følge de anvisninger, som gives af Pensionskassens repræsentanter eller dirigenten.
Øvrige regler
§ 10. Der henvises i øvrigt til de til enhver tid gældende vedtægter. I tilfælde af uoverensstemmelse mellem denne forretningsgang og vedtægterne har sidstnævnte forrang.
Mandag-torsdag: 8.30-18.00
Fredag: 8.30-16.00