Nyheder


12 mia. ind på pensionskontoen

5. januar 2018

Pensionskunder i Sampension-fællesskabet høster samlet afkast på 12,2 mia. kr.

2017 har været et godt år for danske pensionsopsparere, og med et afkast på 9.8 pct. for en person, der sparer op i markedsrente med en moderat risikoprofil og 20 år til pension, indtager Sampension en flot tredjeplads målt på afkast blandt de fem største pensionsselskaber herhjemme.

”Det kan vi godt være tilfredse med, og set på tværs af vores risikopuljer har den enkelte pensionsopsparer opnået op til 13,3 pct. i afkast i år. Det kan blandt andet tilskrives fremgangen i den globale økonomi,” siger Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension,

Kunderne i Sampension-fællesskabet, inklusiv Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, kan samlet set nyde godt af et afkast for 2017 på godt 12 mia. kr.

For kunder med markedsrente er der et spænd i afkastet på mellem 4,8 pct., og 13,3 pct. Markedsrenten ligger i gennemsnit på 7,5 pct.

Kunder og medlemmer med gennemsnitsrente får afkastet udbetalt som en depotrente, der i 2018 lander på 5,3 pct. for kunder i Sampension Liv, og 3,5 pct. for kunder i henholdsvis Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.

Afkast 2017