Nyheder


Danskerne fortjener bedre pensionsløsninger

1. juni 2017

Hvilke konsekvenser får regeringens nye pensionsudspil ”Flere år på arbejdsmarkedet” for samfundet – og for pensionskunderne? Hør Sampensions adm. direktør Hasse Jørgensens bud.

Den 30. maj, præsenterede regeringen sit nye pensionsudspil ”Flere år på arbejdsmarkedet. Hermed adresserer regeringen en vigtig samfundsøkonomisk problemstilling," lyder det fra Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension, Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.

”Det er grundlæggende godt. Danskerne har ikke fortjent at blive straffet for at spare op til pension i de sidste år. Når det er sagt, er det en meget lidt elegant løsning på blandt andet samspilsproblematikken, regeringen har skruet sammen, og den vil helt sikkert komplicere pensionssystemet endnu mere," siger Hasse Jørgensen.

Et af de centrale forslag i regeringens oplæg er at åbne for indbetaling af op til 55.000 kr. årligt på et aldersopsparingsprodukt. Indbetalingerne kan foretages fra fem år før den officielle pensionsalder og modregnes ikke i de supplerende offentlige ydelser.