Nyheder


Få et skattefrit beløb i hånden ved kritisk sygdom

18. december 2019

I 2019 har omkring 1.000 kunder i Sampension-fællesskabet få udbetalt erstatning efter kritisk sygdom. Erstatningen er typisk på 100.000 kr. skattefrit, og pengene kan bruges præcis, som man ønsker.

Bliver du alvorligt syg, påvirker det din og din families hverdag. Jeres fundament bliver rystet. Måske bliver du sygemeldt, og måske skal I aflyse ferier og arrangementer.

Som medlem i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, er du dækket af en forsikring ved visse kritiske sygdomme. Forsikringen omfatter en lang række alvorlige sygdomme, og den sikrer dig et skattefrit beløb, som du kan spare op, bruge til hjælpemidler eller på hygge med familien på en tiltrængt ferie.

”Kritisk sygdom-dækningen kan ikke gøre dig hurtigere rask, men den kan give dig en økonomisk kompensation og gøre nogle ting nemmere for dig og din familie. Får du en diagnose, som er omfattet af forsikringen, vil vi sørge for udbetaling inden for få dage. Du bestemmer helt selv, hvad pengene skal bruges til, og du skal ikke betale skat af dem,” siger skadechef Pia Larsen fra Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og Sampension-fællesskabet.

En ferierejse og nye briller

Vivi Jørgensen fra Slagelse er en af dem, der i 2019 har fået udbetalt en erstatning for kritisk sygdom fra Sampension-fællesskabet.

Det, der skulle være et rutinetjek for celleforandringer på livmoderhalsen, blev en mental op- og nedtur for Vivi Jørgensen. Testen afslørede celleforandringer, og et keglesnit bekræftede mistanken. Vivi Jørgensen på 43 år havde kræft.

”Det var, som om det var en anden person, der skete for. Jeg følte mig ikke syg og jeg havde ingen symptomer. Det var helt uvirkeligt, men samtidig meget skræmmende. Man bliver jo bange for, at der sker det værste, når man hører læger tale om kræft. Hvad skal der blive af mine to børn, hvis jeg ikke overlever? Der går mange tanker gennem hovedet på en,” siger Vivi Jørgensen.

Vivi Jørgensen har en kæreste og to børn på 10 og 14 år. Den ældste blev konfirmeret kort før, Vivi fik stillet diagnosen.

”Det var meget godt, at hun fik en god fest inden. Ellers havde det været lidt af et kaos,” siger hun.

Undgik kemobehandling

I juni blev Vivi Jørgensen opereret og fik fjernet livmoderen. 14 dage efter fortalte lægerne, at de også havde fjernet tre lymfeknuder, og at der ikke var celleforandringer i dem.

”Så jeg slap for efterfælgende kemobehandling og skulle ikke have fjernet flere lymfeknuder. Men jeg var sygemeldt lige midt i sommerferien. Vi var hjemme og kedede os, men børnene var samtidig stadig bekymrede,” siger Vivi Jørgensen.

Læge og kolleger fortalte om dækning

Vivi Jørgensen er omfattet af en forsikring ved visse kritiske sygdomme, men var ikke selv klar over det.

”Lægen, der undersøgte mig første gang, fortalte mig, at jeg skulle ringe til pensionsselskabet. Nogle af mine kolleger nævnte det også senere. Det var fint, at de gjorde mig opmærksom på det,” siger hun og fortsætter:

”Jeg fik pengene udbetalt i slutningen af juli – og så gik vi i gang med at planlægge en ekstra god efterårsferie. Vi tog til Kreta på all inclusive ferie, så vi alle kunne samle kræfter, og få det helt på afstand. Jeg har også købt et par nye briller, og der er stadig noget tilbage til opsparing,” siger Vivi Jørgensen, der stadig en gang om året skal til kontrol.

Kontakt os hurtigst muligt

Får du stillet en diagnose på en kritisk sygdom – for eksempel kræft eller en hjerte-kar-sygdom, bør du kontakte dit pensionskasse hurtigst muligt. På den måde kan vi hurtigt afklare, om din sygdom er omfattet af forsikringen, og om der er andre måder, vi kan hjælpe og støtte dig på.

De fleste kan få udbetalt 100.000 kr. fra forsikringen ved visse kritiske sygdomme. Tal med $pensionsselskabet$, hvis du ønsker at forhøje beløbet.

Fra 1. januar 2020 er listen over kritiske sygdomme, som er omfattet af forsikring ved visse kritiske sygdomme, blevet opdateret.

Læs mere om forsikringen her