Nyheder


Følg din pension på mobilen

7. december 2020

Medlemmer af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger kan nu hente og bruge Sampension-fællesskabets pensionsapp, der giver hurtig indsigt og overblik.

Nu er løsningen lige ved hånden, hvis du hører til blandt dem, der føler, at pension er et lidt fjernt og besværligt emne at følge op på.

Sampension-fællesskabets app er optimeret, så du som medlem af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger nu kan hente appen og bruge den til at få det fulde overblik over dine pensioner og forsikringsdækninger i løbet af få minutter.

Dertil kommer en række selvbetjeningsløsninger i appen, som du kan bruge, mens du er på farten. For eksempel kan du nemt vælge pensionsalder og se, hvad du til den tid kan forvente at få udbetalt fra pensionsopsparinger, folkepension mv.

”Du beder appen om at hente data fra SKAT og Pensionsinfo. Så fortæller den, hvornår du kan have sparet nok op til at kunne holde op med at arbejde og leve af din pension,” siger it-direktør Morten Lund Madsen fra Sampension.

Du kan tilføje værdier som formue eller friværdi og på den måde se, hvordan økonomien hænger sammen, hvis du for eksempel gerne vil stoppe med at arbejde før folkepensionsalderen – alt sammen direkte i appen med få klik uden at du skal have en pensionsrådgiver til at kigge dig over skulderen.

Nye funktioner i appen er på vej og på tegnebrættet er, at man kan samkøre sin pensionsøkonomi med sin ægtefælle eller partners. Det samme gælder muligheden for at lave et privat indskud, skifte risikoprofil på investeringerne eller ændre begunstigede.

Formand anbefaler den nye app

Erik Bisgaard Madsen, der er formand for bestyrelsen i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, har haft mulighed for at hente appen som en af de første. Han oplever, at appen er brugervenlig og god til at skabe overblik, og derfor et godt supplement til den personlige rådgivning.

”Appen gør det nemt og konkret at forholde sig til pension, fordi du meget hurtigt kan finde dine pensionstal og dækninger på mobilen. Jeg ser især en styrke i at bruge appen som supplement til et rådgivningsmøde, så du kan få endnu mere ud af den helhedsrådgivning, du er vant til fra pensionsrådgiverne,” siger Erik Bisgaard Madsen.

Pensionsappen med højeste score

Pensionsappen er i løbet af året rullet ud til både Sampension Liv og ISP Pension, hvor medlemmerne har taget godt imod den. I App Store har appen en score på 4,8 på en 5-skala – den højeste score blandt alle pensionsapps.

Mere end 25.000 medlemmer har hentet appen og har gennemført over 17.000 pensionstjek, der giver et godt overblik over pensionsopsparingen, for eksempel som forberedelse før et rådgivningsmøde.

Du kan hente pensionsappen i App Store og Google Play. Bemærk, at du skal søge på Sampension, da der er udviklet én fælles app på tværs af administrationsfællesskabet for at holde omkostninger til udvikling og vedligeholdelse nede.

Hold øje med din digitale postkasse på pjdpension.dk

I disse uger tikker en digital besked om appen ind til alle medlemmer af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, der ikke får pension udbetalt.

Pensionister kan dog også downloade appen og anvende mange funktioner – herunder nem adgang til den digitale postkasse og personlige dokumenter.

I pensionsappen kan du blandt andet finde disse informationer

  • Dine indbetalinger, afkast og omkostninger
  • Eventuelle opsparinger i andre selskaber, banker og ATP
  • Vælg selv pensionsalder og se dine mulige udbetalinger.

I appen kan du også anvende disse selvbetjeningsløsninger

  • Du kan underskrive aftaler med NemID
  • Du kan læse og besvare beskeder i den personlige postkasse
  • Du kan overføre depoter fra andre pensionskasser mv.
  • Du kan booke møder med rådgiver – også online møder.