Nyheder


God økonomi på tværs af kloden

11. oktober 2017

Aktiemarkederne ligger historisk set forholdsvis højt. Det afspejler, at det går rigtig godt i den underliggende økonomi, forklarer investeringsdirektør.

Arbejdsløsheden er rekordlav i både Japan og USA og er stærkt på vej ned i Europa. Blandt andet det kvitterer aktiemarkederne for med en stigning på mere end 10 pct. på de fleste store markeder, fortæller Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension.

”Det kan formentlig blive ved med at gå godt for den globale vækst for i et par år endnu. Vi har foreløbig lidt højere samlet vækst i 2017 i forhold til 2016, og det fortsætter nok ind i 2018,” siger han.

USA viser små tegn på en begyndende inflation. Lønningerne stiger omkring 3 pct. i øjeblikket, og med en arbejdsløshed på kun godt 4 pct. presses løninflationen lidt højere op i USA, spår Olejasz.

”Billedet i Europa er anderledes, fordi arbejdsløsheden fortsat er høj. I det brede lønindeks ses ingen tegn på inflation, men det ses dog lokalt, blandt andet i Danmark,” siger han.

Afkastudsigterne fremadrettet er nok lidt mere moderate, lyder det fra investeringsdirektøren.

”Priserne på alle aktiverne er blevet høje og kan næppe fortsætte med at stige, men foreløbig kan den enkelte pensionsopsparer glæde sig over, at man har fået gode afkast,” siger han.