Nyheder


Har du tjekket din pension for nylig?

18. februar 2021

Har du helt tjek på, hvem der får din opsparing udbetalt, hvis du dør, eller hvor meget du har at leve for som pensionist? Et Pensionstjek giver dig overblikket.

Vi anbefaler, at du jævnligt forholder dig til din pensionsordning, fordi det er vigtigt, at du hele livet har en økonomi, der passer til dine behov – og det har pensionsordningen stor indflydelse på.

Til det formål har pensionskassen udviklet Pensionstjek, der ligger på pjdpension.dk og i Sampension-fællesskabets app. Så kan du i ro og mag få overblikket og få en anbefaling, der kan gøre din pensionsordning endnu bedre.

Det er for eksempel oplagt at tage et pensionstjek ved større livsændringer, fordi økonomien ofte ændrer sig – det er for eksempel ved:

  • ægteskab
  • skilsmisse
  • familieforøgelse
  • boligkøb
  • nyt job til en lavere eller højere løn
  • eller hvis du har få år til pensionering.

”Det er kun dig, der ved, hvordan forsikringsdækningerne på pensionsordningen skal tilpasses så du og dine kære er sikret bedst muligt, hvis du mister evnen til at arbejde, bliver kritisk syg eller dør tidligt,” siger Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i pensionskassen.

”Husk også på, at din tilværelse løbende ændrer sig, og det er kun dig, der ved, hvordan din pensionsopsparing skal udvikle sig undervejs for, at du kan opfylde dine forventninger til livet som pensionist.”

Pensionstjek giver overblik – nemt og hurtigt

Du kan sidde med din pc, tablet eller smartphone derhjemme og logge på med NemID. Når du har udfyldt alle felterne, får du en rapport, som du kan kigge igennem i ro og mag.

”Det er en god idé at tage noter mens du kigger på tallene for opsparing, forventede udbetalinger og forsikringsdækninger mv. Ring samtidig til os og få råd og vejledning – vi har åbent til kl. 21.00 mandag til torsdag,” siger Anne-Louise Lindkvist og fortsætter:

”Du kan også bruge Pensionstjekket som forberedelse til et møde med en af pensionskassens pensionsrådgivere. Den mulighed er der mange, der benytter sig af,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Læs mere og tag et Pensionstjek her