Nyheder


Ønsker du mere økonomisk frihed som pensionist, skal du reagere nu

23. oktober 2020

Oksemørbrad eller makrelsalat? Rigtig mange danskere har konkrete ønsker og forventninger til livet som pensionist. Men mange er også usikre på, om de reelt sparer nok op til at kunne indfri ønskerne.

Derfor gælder det om så tidligt som muligt at sikre, at pensionsopsparingen kan vokse sig tilpas stor.

”Der er jo ingen tvivl om, at det er de valg, du træffer i dag, der har størst betydning for din pension. Jo længere tid, du venter, jo mindre er chancen for, at du selv helt kan vælge livsstil som pensionist,” siger teamleder Louise Graae fra Sampension-fællesskabet.

Der er flere muligheder, du allerede nu – men også løbende fremover – bør overveje, hvis du vil sikre, at din pension bliver tilpas stor.

  • Saml dine opsparinger ét sted – så sparer du omkostninger
  • Indbetal ekstra til pension hver måned
  • Indbetal et engangsbeløb

”For det første har rigtig mange danskere passive pensionsopsparinger stående i andre pensionsselskaber eller i banken. Det er dyrt i omkostninger, og det betyder, at du kan gå glip af helt op til 400.000 kr. i pension,” siger Louise Graae.

En anden mulighed er at indbetale mere til pension. Vælger man som 35-årig at overføre 1.000 kr. ekstra til sin pensionsopsparing hver måned, vil du som pensionist få næsten 2.000 kr. mere udbetalt hver måned, så længe du lever.

Endelig er der mulighed for at indbetale engangsbeløb, for eksempel hvis du får penge tilbage i skat.

Læs mere om omkostninger her