Nyheder


Pensionskassen melder sig ind i Green Building Council

30. november 2020

Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger tilslutter sig Green Building Council for at bakke op om den grønne omstilling og bæredygtighed i byggeriet.

Nu understøtter Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger sammen med Arkitekternes Pensionskasse, Sampension og ISP Pension yderligere arbejdet for den grønne omstilling med et Premium-medlemskab af Green Building Council.

Green Building Council er et stort fællesskab for virksomheder og organisationer med tilknytning til byggebranchen, der arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri i Danmark.

”Sampension-fællesskabet har stort fokus på at reducere klimaaftrykket i vores investeringer, herunder i vores ejendomsportefølje. Som medlem af Green Building Council understreger vi, at vi også på det område ønsker at medvirke til at fremme den grønne omstilling i både de eksisterende ejendomme og i nybyggeri,” siger Martin Rauhe Pedersen, der er porteføljemanager i Sampension-fællesskabet.

Nybyggeri skal certificeres

I en årrække har Sampension haft fokus på energirenoveringer af ejendomsporteføljen. Ambitionerne for de nye byggeprojekter, blandt andet Bellakvarter og det kommende PH Park i Hørsholm, er endnu større. Bellakvarter har opnået og PH Park skal opnå DGNB Guld certificering.

”Konkret betyder det, at alle leverandører, vi anvender til vores byggeprojekter, skal opfylde de krav til certificering, som vi stiller. Som medlem af Green Building Council kan vi synliggøre vores indsatser og samtidig være med til at påvirke branchen og udtrykke, hvordan vi mener, vi opnår øget bæredygtighed og mindre CO2 aftryk i byggeriet,” siger Martin Rauhe Pedersen.

Som medlem af Green Building Council får Sampension-fællesskabet også adgang til teknikere og eksperter, der kan formidle viden om bæredygtighed, byggeformer, materialer, renoveringsmetoder og meget andet.

”I kraft af medlemskabet bliver vi selv dygtigere og får endnu bedre føling med, hvad der rører sig i byggebranchen. Samtidig kan vi bidrage med vores erfaringer og værdier og på den måde skabe en mere bæredygtig branche med grønne investeringer i fokus,” siger Martin Rauhe Pedersen.

Læs mere om Green Building Council her