Nyheder


PJD overtager friplejehjem i Valby

25. november 2021

Via Sampension-fællesskabet har Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger (PJD) netop overtaget et friplejehjem i Valby i København.

PJD kan nu for første gang tilføje et friplejehjem til ejendomsporteføljen. Det sker med overtagelsen af et friplejehjem i Valby i København, som PJD har investeret i via Sampension-fællesskabet.

Friplejehjemmet rummer 66 boliger, og beboerne er netop flyttet ind.

”Investeringer i ejendomme inden for pleje- og seniorboligsegmentet er attraktive, da udbuddet er begrænset og efterspørgslen blandt lejere stigende. Med denne investering kan vi både give kunderne et godt afkast og samtidig være en langsigtet partner for kommunerne ift. at supplere deres boligtilbud til ældre. Derfor er vi glade for investeringen, og der kan være flere af slagsen på vej fremover - ikke mindst i lyset af den demografiske udvikling,” siger Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur.

Danmarks Statistik forventer, at andelen af befolkningen over 65 år vil stige med næsten 20 pct. frem til 2030, mens andelen af personer over 80 år vil stige med næsten 60 pct.

Friplejehjemmet ligger centralt i Valby og er en del af den nye bydel, som etableres på det gamle Grøntorvsområde. Det er en tidligere industriejendom, der er bygget om til et friplejehjem, og ejendommen forventes at opnå guld i bæredygtighedscertificeringen DGNB som et af de første konverteringsprojekter herhjemme.

”Det er betydeligt sværere at få en bæredygtighedscertificering, når man laver en gennemgribende konvertering, end når man opfører en ny ejendom. Men som ansvarlig investor har vi sammen med vores partner haft stort fokus på, at bæredygtighed er tænkt ind fra start til slut i projektet, og det afspejler sig også i det færdige friplejehjem, hvor bæredygtigheden er helt i top,” siger Torbjørn Lange.

Investeringen i friplejehjemmet i Valby er den anden investering under den strategiske samarbejdsaftale mellem Sampension-fællesskabet og Scandinavian Property Development om udvikling af senior- og plejeboliger, der i første fase rummer aktiviteter for ca. 1 mia. kr. Den første investering var 51 seniorboliger i Frederikssund.

”Overdragelsen af Grønttorvets Friplejehjem til Sampension er et helt konkret bevis på den store værdi, vores samarbejdsaftale skaber for alle parter. Nu ser vi frem til at kunne tilbyde kommuner rundt om i landet endnu flere moderne pleje- og seniorboliger i tæt dialog med Sampension,” siger Niclas Thorsbrenner, partner i Scandinavian Property Development A/S.

Friplejehjemmet i Valby har et samlet areal på 6.546 m2 og omfatter foruden de 66 boliger fællesfaciliteter som f.eks. et wellness- og træningsområde samt et attraktivt udeareal med grønne områder.

Driften af plejehjemmet varetages af Danske Diakonhjem, der med mere end 60 selvejende plejehjem og friplejehjem er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.