Nyheder


Rekordmange virksomheder offentliggør klimaaftryk efter dialog med investorer

Aldrig før har så mange virksomheder offentliggjort deres klimaaftryk som følge af dialog med investorerne. Det viser nye tal fra den årlige Non-Disclosure Campaign, som 260 investorer fra hele verden - og heriblandt Sampension-fællesskabet - har deltaget i.

27. oktober 2022

Rekordmange virksomheders klimaaftryk kommer nu frem i lyset, efter at virksomhederne har været i dialog med en bred kreds af internationale investorer. Det viser nye tal fra den årlige Non-Disclosure Campaign, som organisationen CDP (tidl. Carbon Disclosure Project) står bag.

I kampagnen går hundredvis af investorer fra hele verden i samlet flok i dialog med virksomhederne med henblik på at få dem til at offentliggøre deres klimaaftryk. Og af de i alt 1052 virksomheder, som investorerne har været i dialog med i år, har 295 virksomheder rapporteret deres klimaaftryk til CDP i kølvandet på dialogen. Det er både det højeste antal og den højeste andel (28 pct.) nogensinde. I 2021 og 2020 offentliggjorde hhv. 249 (25 pct.) og 156 (19 pct.) virksomheder deres klimaaftryk i forbindelse med kampagnen.

I alt har 260 investorer deltaget i Non-Disclosure Campaign 2022, hvilket også er rekordmange. En af de danske investorer i kampagnen er Sampension-fællesskabet, som har ført dialog med en række virksomheder på vegne af investorerne.

”At lykkes med den grønne omstilling kræver bl.a., at investorerne har et stærkt klimafokus og målrettet arbejder på at reducere CO2-udledningen fra investeringsporteføljen. En vigtig del af det arbejde er, at man som investor bidrager til at få virksomhederne til at gå i en grønnere retning, og her spiller klimadata en afgørende rolle. For forudsætningen for, at investorerne kan forholde sig til virksomhedernes klimamæssige adfærd, er, at vi har ordentlige data. Derfor er det også meget positivt, at stadig flere virksomheder går i dialog med investorerne om deres klimaftryk, og at rekordmange i den forbindelse også vælger at offentliggøre det,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen, Head of ESG i Sampension-fællesskabet.

Samme udvikling ses i Sampension-fællesskabets investeringsportefølje, hvor andelen af virksomheder, som har offentliggjort deres klimaaftryk, er steget fra 71,6 pct. ved udgangen af 1. halvår 2021 til 80,1 pct. ved udgangen af 1. halvår i år.

”Vores erfaring er, at det vitterlig gør en forskel, når investorer slutter sig sammen og går i dialog med virksomhederne om klimaforbedringer. Og det vidner udviklingen med al tydelighed også om. For de fleste virksomheder er villige til at påtage sig deres ansvar ift. den grønne omstilling og er derfor generelt også åbne for dialog. Det skal man som investor selvfølgelig bakke op om og konstruktivt bidrage til,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen og fortsætter:

”Når det er sagt, så er vi selvfølgelig langt fra i mål. Og som tallene også viser, er der stadig mange virksomheder, hvor der er plads til forbedringer på klimaområdet og herunder også ift. at måle og offentliggøre klimaaftrykket. Derfor vil vi fremadrettet fortsat have stort fokus på dialoger med de virksomheder, som kan og vil arbejde for at gøre fremskridt på klimafronten - og i de virksomheder, hvor denne villighed ikke er til stede, vil vi overveje vores investering,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen.