Nyheder


Sådan klarer aktierne sig i opsvingets sidste fase

24. oktober 2017

Vi nærmer os sidste del af det økonomisk opsving, konstaterer investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen. Hvordan det påvirker aktierne i de forskellige sektorer, forklarer han her.

Det globale opsving nærmer sig slutfasen, og det betyder, at aktierne i nogle sektorer står stærkere end andre, fortæller Sampensions investeringsdirektør, Henrik Olejasz Larsen.

”Teknologiaktierne har klaret sig godt, og det er ikke usædvanligt, når vi er på højden af en ekspansion,” siger han.

Bankerne tilhører en anden sektor, der har klaret sig godt gennem længere tid, og modsat det traditionelle mønster, spår han, at bankerne i denne omgang også kan give gode aktieafkast i den sene fase af den økonomiske cyklus.

”Når renterne stiger, er indkomststrømmen sædvanligvis blevet mindre værd, men denne gang er det anderledes, fordi vi er i et miljø, hvor renterne er så lave, som det er tilfældet i øjeblikket,” konstaterer Henrik Olejasz Larsen.

Han spår desuden, at de almindelige industriaktier fortsat vil klare sig godt i den kommende tid, og at de vil få følgeskab af råvare- og transportaktier. I takt med at kapaciteten udnyttes mere intensivt i produktionssystemet kloden rundt, stiger efterspørgslen efter transport nemlig i sidste del af den økonomiske cyklus, forklarer han.