Nyheder


Sampension investerer 900 mio. kr. i New York

8. maj 2018

Danmarks tredjestørste pensionsselskab, Sampension, køber byggegrund i New York og planlægger at opføre gigantisk logistikbygning til 900 mio. kr.

Med købet af en byggegrund i Brooklyn gør Sampension klar til at opføre en gigantisk logistikbygning, blot ti minutters kørsel fra Lower Manhattan i hjertet af New York. Investeringen løber op i 900 mio. kr., når bygningen står klar til brug. Samlet set forventer Sampension at investere omkring 5 mia. kr. i ejendomme over de næste to-tre år.

”Vi mener, at der er en god forretning i at opføre en såkaldt last mile logistics-bygning, især et sted som her. Rammevilkårene er perfekte, og der er en helt fundamental efterspørgsel,” siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Bygningen bliver opført ved siden af en stor Ikea-butik og kommer til at fungere som et sidste stop på varernes vej ud til forbrugerne i den amerikanske storby. I takt med at vi som forbrugere bestiller flere og flere varer online, bliver der brug for stadig flere logistik-lagre, hvorfra der kan distribueres varer til slutdestinationen. På den måde rammer Sampension med investeringen ned i en megatrend.

”Vi er overbeviste om, at vi med grunden har købt den helt rigtige beliggenhed på det rigtige tidspunkt. Det er svært at komme i betragtning som investor, når det gælder den slags projekter, og derfor er vi utrolig tilfredse med, at det er lykkes,” forklarer Hasse Jørgensen.

Mens sidste år generelt gav meget høje afkast på aktier, er der ikke udsigt til store afkast på hverken aktier eller obligationer i nær fremtid. Derfor øger Sampension investeringerne i ejendomme og alternativer.

Sampension samarbejder med en stor investeringsbank og med en mindre lokal samarbejdspartner om projektet. Sidstnævnte står for en lille del af investeringen og har været med til at få aftaler med arkitekter, ingeniører og leasingagent på plads.

”Når bygningen står klar om cirka tre år, vil den være en af de første af sin slags, der er på flere etager. Det er nogle dyre kvadratmeter, bygningen kommer til at ligge på, så vi udnytter pladsen ved at bygge opad,” siger Hasse Jørgensen.

Byggegrund i New York