Nyheder


Sampension og MP Pension investerer i stort bolig- og erhvervsområde i Ørestad

20. december 2019

Sampension-fællesskabet og MP Pension skyder stort trecifret millionbeløb i Bellakvarter, et stort bolig- og erhvervsudviklingsprojekt i Ørestad med mulighed for at bebygge mere end 243.000 kvadratmeter.

Med en ejerandel på henholdsvis 33 pct. og 67 pct. har MP Pension og Sampension-fællesskabet, bestående af Sampension, Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ISP Pension, skudt et stort trecifret mio. beløb i udviklingen af det nye Bellakvarter ved Bella Center på Amager.
Over de kommende år skal der bygges endnu flere boliger, butikker og erhvervsejendomme i området, som ligger ud til Amager Fælled, 10 minutter med metro fra Kongens Nytorv. Byggeriet er i fuld gang og vil tage yderligere form frem mod 2025 og vil løbende blive udlejet eller solgt.

”Vi ser projektet som en unik mulighed for at erhverve et større udviklingsprojekt med en attraktiv beliggenhed i et veletableret set up med stærke partnere og en gennemprøvet businesscase. Og så forventer vi naturligvis et godt afkast af investeringen til gavn for vores kunder og medlemmer,” siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Sælgerne er Bella Solstra, der er repræsenteret af Solstra Capital Partners, og et par minoritetsaktionærer. Solstra Capital Partners fortsætter i rollen som samarbejdspartner og rådgiver for Bellakvarter A/S.

”Vi er stolte af at have ført Bellakvarter hertil og glæder os til at få de nye ejere med på den videre rejse,” siger Johan E. Lorentzen, managing partner hos Solstra Capital Partners.

Samlet set omfatter aftalen om Bellakvarter bl.a. retten til at bygge 129.000 kvadratmeter boliger, heraf 18.000 kvadratmeter almene boliger, og 104.000 kvadratmeter kontorejendomme plus etablering af 10-14 butikker, daginstitutioner og 2645 parkeringspladser under tag.

”Det er et utroligt spændende projekt, der vil udvikle og løfte et helt kvarter tæt på centrum af København. Samtidig er vi overbeviste om, at det bliver en win-win situation, der vil give vores medlemmer et rigtig godt afkast af investeringen,” siger direktør Jens Munch Holst fra MP Pension.

Ørestad har været under udvikling, siden Metro-linjen mod Vestamager åbnede i 2002 og er i dag fortsat et af Københavns største udviklingsområder. Målet med Ørestad er at skabe Københavns grønneste bydel med plads til 80.000 arbejdspladser, 25.000 beboere og 20.000 studerende, når området er færdigudviklet.

Omkring en tredjedel af Bellakvarter er allerede udviklet og frasolgt.

Transaktionen forventes gennemført i slutningen af januar 2020, når der foreligger en godkendelse fra konkurrencemyndighederne.