Nyheder


Sampension udvider direktionen

9. oktober 2019

Sampension har ansat Mads Smith Hansen som ny COO - Chief Operating Officer - og medlem af direktionen i Sampension Livsforsikring A/S og Sampension Administrationsselskab A/S.

I lyset af den stigende forretningsvolumen og medfølgende kompleksitet, som Sampension-koncernen oplever i disse år, har bestyrelsen besluttet at udvide direktionen til to medlemmer. Derfor er Mads Smith Hansen ansat som COO og nyt medlem af direktionen i Sampension Livsforsikring A/S og Sampension Administrationsselskab A/S. Han tiltræder senest 1. april 2020.

”Med den nye to-mands direktion etablerer vi et endnu stærkere ledelsesmæssigt fundament, så vi kan fastholde og udbygge Sampensions evne til at skabe værdi til kunder og medlemmer,” siger bestyrelsesformand Jørn Pedersen, Sampension.

Sampension Livsforsikring A/S er et kundeejet, non-profit pensionsselskab, som i dag indgår i et forsikringsadministrationsfællesskab med Arkitekternes Pensionskasse, Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og ingeniørkassen ISP. I fællesskabet varetager Sampension Administrationsselskab A/S al administration af pensions- og forsikringsadministration samt investeringsforvaltning. Sampension har pt. ca. 320 mia. kr. under forvaltning, hvoraf de tre nye akademikerkasser står for ca. 40 mia. kr.

”Det glæder mig meget, at vi styrker ledelsen med ansættelsen af Mads. Han kommer med bred pensionsfaglig og økonomisk indsigt samt solid ledelseserfaring. Hertil kommer naturligvis hans personlige egenskaber og grundige kendskab til Sampension som økonomidirektør igennem flere år,” siger adm. direktør Hasse Jørgensen.

Mads Smith Hansen er 50 år og kommer fra Norli Pension, hvor han har været adm. direktør siden februar 2019. Fra 2016-19 var han koncerndirektør i ATP med ansvar for pension, risikostyring og compliance, og før det arbejdede han ni år i Sampension – de sidste seks år som økonomidirektør. Han er uddannet cand.scient. i matematik og statistik fra Københavns Universitet i 1994.

”Det er fantastisk at vende tilbage til Sampension og jeg ser frem til at være med til at skabe resultater til alle kunder og medlemmer af selskaberne i fællesskabet. Der er sket rigtig meget i Sampension de seneste år, og jeg glæder mig til samarbejdet med Hasse og den øvrige ledelse og medarbejdere i det hele taget,” siger Mads Smith Hansen.