Nyheder


Seniorrådgivning giver tryghed som pensionist

23. marts 2021

I 2020 valgte omkring 200 kunder i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger at få seniorrådgivning for at få et overblik over deres økonomi i god tid, inden de beslutter at stoppe med at arbejde.

Kan min ægtefælle og jeg blive boende i vores hus, når vi går på pension?

Sådan lyder et af de spørgsmål, som mange af de kunder, der booker seniorrådgivning, allermest ønsker svar på.

”Det er helt naturligt, at man ønsker at blive boende i sit hus, når man går på pension. Derfor fylder det spørgsmål meget hos de kunder, jeg rådgiver om pension og økonomi,” siger pensionsrådgiver Helle Dalsgaard, der har stor erfaring med seniorrådgivning.

Hun oplever, at mange kunder føler sig utrygge og nogle gange er usikre på, hvordan økonomien ser ud, når de overgår til et seniorliv. Også selvom de både har gode pensioner, friværdi og frie midler stående i banken.

Men det er tit svært selv at skabe overblikket over økonomien som pensionist, og hvordan man får mest mulig glæde af pension og friværdi.

”Mange håber, at der vil være penge at rejse for og til at forkæle børnebørnene. Med seniorrådgivning kan vi give dem det overblik, de har brug for, så de kan planlægge livet som pensionist,” siger Helle Dalsgaard.

Stigende efterspørgsel på seniorrådgivning

Mange danskere kan se frem til at leve længe som pensionister. Derfor skal opsparingen ikke kun række i de første 5-10 år fra pensioneringen men ofte meget længere.

Derfor er det for eksempel vigtigt at se på, hvornår man vil begynde at få udbetalinger fra pensionsordningen.

”Seniorrådgivning er et relevant tilbud til alle, der er begyndt at planlægge deres pension. Nogle vil eksempelvis gerne vide, om økonomien kan holde til, at de går på pension inden folkepensionsalderen,” siger Helle Dalsgaard.

Du kan også booke seniorrådgivning

Flere og flere medlemmer i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger får øjnene op for seniorrådgivning, og siden 2016 er antallet af seniorrådgivninger steget støt.

Ønsker du en seniorrådgivning, er du altid velkommen til at ringe til os. Så booker vi dig ind til en rådgivning. Du kan også selv booke en rådgivning her på hjemmesiden og i vores app.

Læs mere om hvordan du kan forbered dig på din pension