Nyheder
Start planlægning af seniorlivet nu selvom du har 20 år til pension
29. april 2020
Selvom du kun lige har rundet de 40 år, er der god grund til at sætte det lange lys på og tænke over, hvordan dit liv som pensionist skal være. Her får du to gode råd.
Når vi runder 40 år, har mange af os godt gang i karrieren, stiftet familie og købt hus eller lejlighed. Til gengæld fylder det med pensionen næppe meget, når familien taler økonomi. Men det er en god idé at tænke pension i en tidlig alder.
”Vi anbefaler, at man allerede i 40-års alderen, hvor man altså har 20 år eller mere til pension, begynder at forholde sig til, om man sparer nok sparet op til pension. Det vigtige spørgsmål er, om man forventer at kunne fortsætte med samme levestandard i pensionistlivet,” siger teamleder Louise Graae fra Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.
Hun opfordrer til, at man forholder sig til disse emner:
Læs prognosen for pensionsudbetalingerne
Det er en god idé at læse det pensionsoverblik, som din pensionskasse har sendt til dig tidligere i år.
I den kan du se en prognose for, hvor meget du kan forvente at få udbetalt den dag, du skal på pension. Prognosen bygger blandt andet på, at du i årene til pensionering indbetaler det samme til pension, som i dag.
”Hvis du allerede nu kan se, at det beløb, du ifølge prognosen vil få udbetalt, ikke rækker til dine drømme, så er det en stor fordel, hvis du så tidligt som muligt begynder at indbetale ekstra,” siger Louise Graae.
Du kan for eksempel vælge at indbetale et ekstra beløb hver måned eller indbetale et indskud en gang om året.
Sørg for at opdatere dine forsikringsdækninger
I 40-års alderen har mange købt bolig med deres partner og måske stiftet familie. Så er det vigtigt, at man sikrer sine kære bedst muligt i tilfælde af alvorlig sygdom eller dødsfald.
Pensionsordningen indeholder blandt andet forsikring ved tab af erhvervsevne og en dækning, der giver dine efterladte en udbetaling, hvis du dør.
”De fleste vil jo gerne have, at partneren eller ægtefællen kan blive boende i hjemmet, selvom man dør. For at sikre det, bør man undersøge, om udbetalingen er stor nok. Vi kan hjælpe med at skabe det overblik, så I er sikret bedst muligt, hvis uheldet er ude,” siger Louise Graae.