Nyheder


Uro i Europa – vær ikke bekymret for din pensionsopsparing

I en tid med uro på de finansielle markeder, er det vigtigt at huske på, at pensionsopsparing er en langsigtet investering. Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger ekskluderede allerede i april 2021 investeringer i Rusland.

25. februar 2022

Den ulykkelige situation i Ukraine påvirker ikke alene den ukrainske befolkning, men skaber også uro på de finansielle markeder. Og det kan så påvirke din pensionsopsparing, fordi det bliver sværere at opnå et positivt afkast lige nu og her.

”Vi har fuld forståelse for, at situationen i Ukraine kan skabe bekymring for din pension. Dog er det vigtigt at have is i maven og huske på, at pension er en langsigtet investering. Med en opsparing i markedsrente vil der i perioder være fald og i andre perioder stigning. Det er der taget højde for, når vi anbefaler medlemmerne en opsparing i markedsrente,” siger Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgivningschef i Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.

Din investeringsprofil

Udsving på de finansielle markeder kan gøre mange usikre på, om de har den rette investeringsprofil. 

”Vi råder til ikke at ændre i din investeringsprofil grundet situationen i Ukraine, da kortvarig uro ikke vil påvirke din pensionsopsparing på længere sigt. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, hvis du har spørgsmål,” siger Anne-Louise Lindkvist.

Rusland er ekskluderet

Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger ekskluderede Rusland allerede tilbage i april 2021, så din pensionsopsparing investeres ikke i russiske statsobligationer eller statskontrollerede russiske virksomheder.